Split #{date(Y)}

Split By Nurul Ain Syuhada Split MARYAM gadis yang umurnya kian lanjut usia dan belum terbuka pintu hatinya buat sang arjuna setelah pernah dikecewakan Sehinggalah dirinya mula didatangi seseorang yang baik bicaranya murah dengan s
  • Title: Split
  • Author: Nurul Ain Syuhada
  • ISBN: 9789674690571
  • Page: 124
  • Format: Paperback
  • Split By Nurul Ain Syuhada MARYAM, gadis yang umurnya kian lanjut usia dan belum terbuka pintu hatinya buat sang arjuna setelah pernah dikecewakan Sehinggalah dirinya mula didatangi seseorang yang baik bicaranya, murah dengan senyumannya Tanpa diduga, mereka berdua menetap di bawah satu kondo yang sama Kenapa saya tak pernah nampak awak MIKAEL Resident kat sini mungkin beribu Probability awakMARYAM, gadis yang umurnya kian lanjut usia dan belum terbuka pintu hatinya buat sang arjuna setelah pernah dikecewakan Sehinggalah dirinya mula didatangi seseorang yang baik bicaranya, murah dengan senyumannya Tanpa diduga, mereka berdua menetap di bawah satu kondo yang sama Kenapa saya tak pernah nampak awak MIKAEL Resident kat sini mungkin beribu Probability awak nak terserempak dengan saya macam satu nisbah tujuh ribu So, memanglah kita tak pernah terserempak MARYAMHari demi hari pun berganti sehinggalah karakter yang berbeza dalam tubuh yang sama buat pertama kali muncul di hadapan Maryam Jejaka penuh misteri itu kadang kadang boleh berubah menjadi seorang pemarah, kasar, jahat dan semua sikap mazmumahlah senang cakap Hoi Kau hoikan aku Aku ada nama okey Nama aku bukan hoi Hafez H A F E Z Hafez HAFEZ Mikael, tak payah nak main mainlah Siang tadi awak tak buat perangai macam ni pun MARYAMPersoalan mula bermain di minda Maryam Siapa MIKAEL Dan siapa pula HAFEZ Belum lagi reda hal Mikael dan Hafez, muncul pula karakter kanak kanak bernama Adam yang mencari ibunya Bertambah kalut Maryam jadinya Siapa pula ADAM Perhubungan Mikael dan Maryam semakin rapat dan hampir beralih ke gerbang perkahwinan setelah desakan daripada ayah Maryam yang tak habis habis meminta supaya Maryam segera berkahwin Pada waktu itu, Maryam merasakan Mikael calon yang paling layak Setelah berkahwin, ada lagi kejutan yang dialami Maryam
    Split By Nurul Ain Syuhada

    • [PDF] Split | by ↠ Nurul Ain Syuhada
      Nurul Ain Syuhada

    About "Nurul Ain Syuhada"

    1. Nurul Ain Syuhada

      Nurul Ain Syuhada Is a well-known author, some of his books are a fascination for readers like in the Split book, this is one of the most wanted Nurul Ain Syuhada author readers around the world.

    604 thoughts on “Split”

    1. 3.8 Jujurnya lepas baca buku penulis bertajuk Cinta Kontrak, saya memang tak pandang langsung buku buku penulis yang diterbitkan selepas itu Perasaan masa tu kan, cukuplah dengan CK Tapi takdir siapa lah dapat halang, kan Akhirnya berjodoh lagi dengan penulis Masa tu rajin nak baca review yang lalu kat wall GR pasal buku ni Bila tahu tema yang penulis gunakan untuk Split pasal penyakit split personality, maka saya pun beli naskah ni Dan, fuh, memang lega sangat sangat sebab saya suka jalan cerit [...]


    2. 1 best best giler my cup of tea 2 lawak personaliti2 Mikael tu lawak laa lebih2 lg Encik Sufian tu adoiii sakit perut aku gelak oii3 aduhhh kenapa aku rasa personaliti Hafez lebih menarik dari diri Mikael yg sebenar serius ah, aku pun mcm Maryam jgk hrp sgt Hafez x hilang.4 part Maryam tampar dan ludah Encik Sufian sbb nk kasi personaliti Hafez tu keluar sumpah lawak HAHAHA personaliti Hafez akn keluar bila Mikael marah, sbb Maryam nk sgt jumpa Hafez, jd dia kena buat Encik Sufian a.k.a Mikael t [...]


    3. Announcement before review N nak jual buku ni for RM14 Pada sesiapa yang berminat, boleh lar PM One of the best books I have read so far in 2017, and certainly the best work by NAS to date Jika anda mahukan novel yang mempunyai jalan cerita yang unik dan exciting, sila baca novel ini.Jika anda mahukan novel yang mempunyai watak hero yang dingin, mental tapi romantik, sila baca novel ini.Jika anda mahukan novel yang boleh membuat anda rasa geram, kemudian sedih, kemudian gelak ketawa, lepas tu ge [...]


    4. Cerita dia boleh tahan Kalaulah saya belum tengok drama Kill me, Heal me, mungkin saya akan enjoy dengan cerita ni dan takkan expect lebih Masalahnya, saya dah tengok dan bayangan drama tu tak mahu hilang dari kepala Bukan saja terbayang muka Jisung, tapi secara automatik, kepala mula mencari persamaan di antara kedua2 cerita ni Jalan cerita memanglah tak sama, tapi kenapa mesti 7 personaliti juga Setahu saya, kemunculan personaliti lain dalam diri seseorang pesakit DID ni mesti bersebab dan ber [...]



    5. best sangat sangat suka watak maryam mikaela banyak watak tapi kita tak pening lalatap menghayati watak lagi tu ayat dia pun tak skema.cerita ni memang lain dari yang laina dhia,encik pian,hafez,adam,kid jeffmang jodoh kuat betul pergi jogja pun jumpa mikael adamel je adam tu encik pian ni macam ayah ayah sikit part best encik pian 1 bila maryam ludah encik pian sebab nak suruh hafez keluar2 pukul 2 pagi kejut si maryam nak suruh buatkan akaun facebook sebab nak nyawa candy crush 3 maryam kononn [...]


    6. best tak klise split personality jrg baca buku mcm ni maryam yg berkenalan dgn seorang lelaki yg memiliki 7 personalities yg berlainan nak ketawa masa knl dgn semua wtk wtk ni pening maryam tapi maryam blh handle ni karya terbaik penulis setakat ni sapa nak berkenalan dgn 7 wtk bolehlah baca buku ni.


    7. Besttt walopon mcm ada pesamaan sikit dgn cte korea kill me,heal me tp utk terjemahkn dlm buku rsnya bukan mudah dan tahniah kpd cik penulis utk itu byk part2 lawak yg ak gelak sorg2 tgh2 mlm time bc buku ni esp part ludah muka pck pian sbb nk kuarkan hafez Aku mcm,wadde pastu time yam nk acah2 romantik peluk dr blkang skaliii rupanyaa pck pianoii sakit perut aku gelak Overall best Ada kelainan sketya bg 4


    8. SPLITby Nurul Ain SyuhadaPertemuan Mikael dan Maryam dalam lift membawa kepada perkenalan berikutnya sehingga merapatkan mereka Dan, perlahan2 identiti lain Mikael mula terserlah dan membingungkan Maryam Di Jogjakarta mereka bertemu lagi dan merapatkan hubungan mereka Kemunculan semula Aryan, bekas kekasih Maryam yang disangka sudah mati dan Muazz yang asyik mengganggu, menajdi titik tolak untuk mereka berkahwin Namun, sedikit demi sedikit kisah lalu Mikael terungkai dan luka yang sekian lama be [...]


    9. Punya sedikit persamaan dengan tajuk sebuah filem Hollywood, saya berpandangan Split sebuah karya yang memberi sedikit kelainan dari segi jalan cerita namun untuk karakter yang ada dalam novel ini boleh kita lihat di luar sana Realiti kehidupan masyarakat.


    10. menarik best cite ni bila bc mm akan bias dgn hafez suke sumer personaliti dlm diri mikael in love with them yg xberapa best pd novel ni banyak part yg typo dan ayat yg tergantung serta tunggang langgang bm bi disebabkan cite ni best kita maafkan je la masalah tuhhahaha


    11. Jalan cerita yang menarik Tapi dari segi bahasa, lagi bagus rasanya dikurangkan penggunaan bahasa English, walaupun sekarang ni kita memang terbiasa dengan conversation harian ada penggunaan bahasa English, tapi pada saya kalau dalam penulisan lagi bagus dikurangan atau tidak menggunakan bahasa english terus kecuali untuk istilah istilah bahasa english Apatah lagi bila banyak kesalahan grammar saya bukan grammar nazi, yang suka bash orang yang cuba menggunakan bahasa english Tapi penulisan terli [...]


    12. Two thumbs up Saya sangat suka genre macam ni Mikael, Hafez, En Suffian, Jeff and Kid, Dhia Semuanya watak yang menarik perhatian Part watak En Suffian paling tak boleh nak lupa, asyik gelak je Memang kalau dah start baca, tak boleh berhenti Nak jugak habiskan time tu jugak Cara Maryam berkomunikasi dengan setiap watak juga sangat menarik It s worth every second of my time Terbaiklah penulis tambah lagi satu peminat baruhehe.


    13. 103 2017Done reading Split by Nurul Ain Syuhada.Best Superb Amazing Dah lama rasanya tak baca karya NAS, last dulu baca Cinta Kontrak, lepas tu dah tak terbaca And i would say, she has written a very good masterpiece Split ni cerita pasal Mikael yang ada Dissociative Identity Disorder aka Multiple Personality Disorder So, dalam diri Mikael, ada Hafez, Adam, Encik Sufian, Dhia, Jef Kid Disebabkan penyakit ni, Mikael takde kawan, family terdekat pon buang dia Tapi, dengan kehadiran Maryam, hidup M [...]


    14. Sgt2 tak klise Mengisahkan Maryam yg berkenalan ngan hero yg bernama Mikael Mika ni sebenarnye mengidap split personality Not just one but a few of them Yg paling dominant is Hafez Hafez yg tegas, bengis, pelindung Tapi dlm sifat dia yg negative tu, dia sebenarnye seorang yg protective Watak2 ni sume terjadi after Mika went thru a horiffying childhood Mika mmg originally nye seorang yg pelembut sgt menenangkan Hafez yg baran but protective Dhia, watak bapok yg make a good fren to Maryam Pakcik S [...]


    15. cerita macam dalam drama korea kill me, heal me nak bagi 5 bintang tapi rasa terganggu dengan penggunaan bahasa inggeris dalam perbualan yang terlalu kerap lebih 3 kali perkataan bullshit digunakan oleh watak berlainan.



    16. OMG OMG OMG Its been a long time since i read science fiction books This book really really really makes me fly to the moon Hahahaha love it


    17. Jalan cerita dengan karakter menarik tapi sayang ada beberapa ayat bahasa Inggeris yg bermasalah Mungkin elok tulis dialog tu dalam BM jelah.


    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *